Pisaliśmy o pizzy robionej przez włoskiego kucharza, grającego na gitarze, o portugalskim kociołku w „Maestrze”, teraz przyszła kolej na kanapki kubańskie robione przez Tomka Kamińskiego i Michała Żakowicza. Młodzi ludzie otworzyli swojego foodtrucka. Inspiracją była dla nich jest kuchnia kubańska, a mama Tomka, Gosia Kamińska, piekła im pierwsze mięso wieprzowe w marynacie, w skład której wchodziły pomarańcze, limonki, czosnek i kolendra. Dziś kanapki składają się z oryginalnych produktów - mięso sprowadzają od wyselekcjonowanego rolnika, bułki są pieczone ze specjalnej mąki, a ser ściągają z Hiszpanii. Na co dzień „Cubanos” stoją przy Moniuszki 12. Mamy nadzieję, że kanapki z mięsem i Tostones - smażone płaty zielonych bananów zasmakują bydgo-szczanom. Viva „Cubanos”!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?