Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bydgoszcz bogata w smaki

red
Coraz więcej smaków ze świata możemy spotkać w naszym mieście.

Pisaliśmy o pizzy robionej przez włoskiego kucharza, grającego na gitarze, o portugalskim kociołku w „Maestrze”, teraz przyszła kolej na kanapki kubańskie robione przez Tomka Kamińskiego i Michała Żakowicza. Młodzi ludzie otworzyli swojego foodtrucka. Inspiracją była dla nich jest kuchnia kubańska, a mama Tomka, Gosia Kamińska, piekła im pierwsze mięso wieprzowe w marynacie, w skład której wchodziły pomarańcze, limonki, czosnek i kolendra. Dziś kanapki składają się z oryginalnych produktów - mięso sprowadzają od wyselekcjonowanego rolnika, bułki są pieczone ze specjalnej mąki, a ser ściągają z Hiszpanii. Na co dzień „Cubanos” stoją przy Moniuszki 12. Mamy nadzieję, że kanapki z mięsem i Tostones - smażone płaty zielonych bananów zasmakują bydgo-szczanom. Viva „Cubanos”!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!