Barszcz czerwony to nie tylko wigilijna zupa. To dzieje się z organizmem, kiedy jesz barszcz
Barszcz wspomaga przemianę materii i pomaga organizmowi w usuwaniu toksyn.
Barszcz jest dobrym wyborem, gdy chcemy odkwasić organizm. Termin "zakwaszenie organizmu" nie jest terminem medycznym, nie określa jednostki chorobowej, ale jest stosowany w kontekście zdrowia i ściśle jest związany z tym, czym się odżywiamy. Dieta i produkty żywnościowe mogą wpływać na ludzki organizm, a stosowanie produktów zakwaszających organizm ma wpływ na to, jak się czujemy i jak funkcjonujemy.
Dieta, która obfituje w żywność zakwaszającą organizm ma znaczący wpływ na organizm, a jej długotrwałe stosowanie skutkuje wystąpieniem niekorzystnych efektów zdrowotnych.
Wskutek zaburzenia równowagi zasadowo-kwasowej zostają zaburzone procesy metaboliczne w organizmie, a to objawia się na wiele różnych sposobów. Co może świadczyć o zakwaszeniu organizmu? Oto najczęstsze objawy:
►chroniczne zmęczenie
►problemy z koncentracją
►uczucie senności
►pogorszenie zdrowia skóry, problemy z cerą
►bóle głowy