Katarzyna Puczyńska
516 materiałów
Spektakularny Pawilon Polski i restauracja na Expo 2020 w Dubaju. Zobacz zdjęcia!
Na trwającym wciąż Expo 2020 w Dubaju polską gastronomię reprezentuje restauracja Poland. Garden of Flavours, prowadzona przez szefów kuchni Marcina...
Espresso skarbem narodowym Włochów. Czy trafi na listę UNESCO?
Espresso to znacznie więcej niż ciepły napój. Włosi złożyli wniosek o wpisanie słynnej kawy i sposobu jej parzenia na prestiżową listę światowego dziedzictwa...
Niezwykłe torty Izabeli Borys-Tarkowskiej. Jak powstają te słodkie dzieła sztuki?
Pasję do tortów odkryła dzięki swoim dzieciom. - Często eksperymentuję ze smakami i fakturą kremów, a jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia i preferencje...
Pierwsza na świecie restauracja NFT. Za wstęp zapłacisz kryptowalutą!
Cyfryzacja biznesu wchodzi także do gastronomii. W Nowym Jorku powstanie pierwsza na świecie restauracja, w której za możliwość wstępu i zjedzenia posiłku...
To najlepszy kucharz młodego pokolenia! Poznaj zwycięzcę konkursu Bocuse d’Or Poland
- W Bocuse d’Or ważne jest wszystko. Nie da się wygrać tego konkursu bez doświadczenia. Ważne są lata pracy, wiedza, perfekcyjność, powtarzalności i zespół,...
Agnieszka Cegielska: „Zioła mają wielką moc”. Sprawdź przepis na kapustę z kuminem
− Gotujcie z najlepszymi intencjami i przyprawiajcie najpiękniejszymi emocjami − wdzięcznością, miłością i radością. To są przyprawy, które podobnie jak zioła...