1 z 22
Przewijaj galerię w dół

fot. Arkadiusz Wojtasiewicz
Pichcenie na gruzińską modłę w Młynach Rothera
Bydgoskie Młyny Rothera zaprosiły w niedzielę na kulinarną podróż po Gruzji.
Więcej zdjęć z imprezy ►
2 z 22

fot. Arkadiusz Wojtasiewicz
Nauka i uczta pełna smaków
Wraz z prowadzącymi warsztaty przygotowano ucztę pełną smaków.
Więcej zdjęć z imprezy ►
3 z 22

fot. Arkadiusz Wojtasiewicz
Poznawano tradycje kulinarne Gruzji
Uczono uczestników, jak zrobić chaczapuri – tradycyjny placek nadziewany serem, orzechowy sos bażi, który odmienia różne potrawy oraz gruzińskie przystawki, bez których nikt w tym kraju nie zasiada do stołu.
Więcej zdjęć z imprezy ►
4 z 22

fot. Arkadiusz Wojtasiewicz
Poznawano również gruzińskie słowa i zwroty
Podczas gotowania opowiadano o Gruzji i uczono podstawowych zwrotów. Jak się okazało, powtarzanie gruzińskich słów i zdań było dla niektórych trudniejsze od przygotowywania potraw.
Więcej zdjęć z imprezy ►