Na przestrzeni ostatnich lat odbyło się parę pokazów przedpremierowych w bydgoskich kinach. Pod koniec ubiegłego roku w MCK był Wojciech Smarzowski ze swoim „Wołyniem”, a w zeszłym tygodniu Alicja Rączka zorganizowała w kinie „Helios” przedpremierowy pokaz „Sztuki Kochania”.
Szesnaście lat temu w Multikinie odbył pokaz „Ogniem i Mieczem” Jerzego Hoffmana, a parę lat wstecz, również w tym samym kinie doszło do krajowej premiery filmu Roberta Wichrowskiego „Francuski numer”, na którym zjawili się aktorzy oraz producent i sam reżyser. Pochodzący z Bydgoszczy Robert Wichrowski ukończył swój najnowszy film „Syn królowej śniegu” z Franciszkiem Pieczką, Anną Seniuk, Ewą Szykulską i Michaliną Olszańską w rolach głównych. Film trafi do kin jesienią.
Telekamera dla Marzeny Słupkowskiej
Marzena Słupkowska po wielu latach pracy w telewizji w końcu doczekała się pięknej nagrody. Popularna pogodynka dostała na poniedziałkowej gali Telekamerę przyznaną przez czytelników Tele Świata. Warto dodać, że już w 2012 roku była nominowana do tego wyróżnienia, jednak wtedy skończyło się na trzecim miejscu.
Swoją karierę telewizyjną Marzena Słupkowska zaczynała w ośrodku TVP Bydgoszcz. Urodziła się w Golubiu Dobrzyniu. Po skończeniu zarządzania na UMK w Toruniu trafiła właśnie - z castingu - do bydgoskiego ośrodka, gdzie została prezenterką lokalnego serwisu informacyjnego „Zbliżenia”. Jako prezenterka pogody kilka razy reprezentowała Polskę na Festiwalu Prezenterów Pogody w Paryżu, za każdym razem docierając do finału. Teraz została doceniona przez polskich widzów. Redaktor dodatku VIP serdecznie gratuluje wyróżnienia.
Zobacz również:
Męskie gotowanie w „No1”
Na ciekawy pomysł wpadli właściciele restauracji, mieszczącej się przy ul. Staszica „No1”, Tomek Kosiński i Piotr Rogowski. Bywalcy restauracyjni pamiętają to miejsce sprzed lat, kiedy pod szyldem „Pod Papugami” serwowano w nim dania kuchni francuskiej. Teraz pierwsze skrzypce gra tu Tomasz Kosiński, znany bydgoski kucharz, który był szefem kuchni w takich restauracjach, jak „Weranda” czy „Herbarium” w Chomiąży Szlacheckiej. Panowie wpadli na pomysł zorganizowania męskich wieczorów pod hasłem „Męskie gotowanie”. Pan Tomasz prowadzi szkolenie, a po nim uczestnicy zasiadają do wspólnej kolacji, którą sami przygotowują pod okiem mistrza. A dania są godne największej wiedzy kulinarnej: zupa gulaszowa z daniela, dorada pieczona z borowikami, polędwica z daniela ze skorzonerą, grzybami schimei i soczewicą , siekany tatar wołowy, sałatka z rozbefem i sosem chrzanowym oraz steki z daniela. Degustacja oczywiście z dobrym winem, więc i wieczór udany. A nabyte zdolności kulinarne można zaprezentować swoim partnerkom w zaciszu domowym.
Zobacz również:
Polub "Express" na Facebooku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej. Projektant gwiazd ocenia