Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

VIP plotka. „Sztuka Kochania” w Bydgoszczy

Wojciech „Szczapa” Romanowski
Przedpremierowy pokaz, Telekamera dla Marzeny Słupkowskiej, męskie wieczory pod hasłem „Męskie gotowanie”.

Na przestrzeni ostatnich lat odbyło się parę pokazów przedpremierowych w bydgoskich kinach. Pod koniec ubiegłego roku w MCK był Wojciech Smarzowski ze swoim „Wołyniem”, a w zeszłym tygodniu Alicja Rączka zorganizowała w kinie „Helios” przedpremierowy pokaz „Sztuki Kochania”.

Szesnaście lat temu w Multikinie odbył pokaz „Ogniem i Mieczem” Jerzego Hoffmana, a parę lat wstecz, również w tym samym kinie doszło do krajowej premiery filmu Roberta Wichrowskiego „Francuski numer”, na którym zjawili się aktorzy oraz producent i sam reżyser. Pochodzący z Bydgoszczy Robert Wichrowski ukończył swój najnowszy film „Syn królowej śniegu” z Franciszkiem Pieczką, Anną Seniuk, Ewą Szykulską i Michaliną Olszańską w rolach głównych. Film trafi do kin jesienią.

Telekamera dla Marzeny Słupkowskiej

Marzena Słupkowska po wielu latach pracy w telewizji w końcu doczekała się pięknej nagrody. Popularna pogodynka dostała na poniedziałkowej gali Telekamerę przyznaną przez czytelników Tele Świata. Warto dodać, że już w 2012 roku była nominowana do tego wyróżnienia, jednak wtedy skończyło się na trzecim miejscu.

Swoją karierę telewizyjną Marzena Słupkowska zaczynała w ośrodku TVP Bydgoszcz. Urodziła się w Golubiu Dobrzyniu. Po skończeniu zarządzania na UMK w Toruniu trafiła właśnie - z castingu - do bydgoskiego ośrodka, gdzie została prezenterką lokalnego serwisu informacyjnego „Zbliżenia”. Jako prezenterka pogody kilka razy reprezentowała Polskę na Festiwalu Prezenterów Pogody w Paryżu, za każdym razem docierając do finału. Teraz została doceniona przez polskich widzów. Redaktor dodatku VIP serdecznie gratuluje wyróżnienia.

Zobacz również:

Studniówkowa moda w Bydgoszczy 2017. Najlepsze kreacje (część 2)

Męskie gotowanie w „No1”

Na ciekawy pomysł wpadli właściciele restauracji, mieszczącej się przy ul. Staszica „No1”, Tomek Kosiński i Piotr Rogowski. Bywalcy restauracyjni pamiętają to miejsce sprzed lat, kiedy pod szyldem „Pod Papugami” serwowano w nim dania kuchni francuskiej. Teraz pierwsze skrzypce gra tu Tomasz Kosiński, znany bydgoski kucharz, który był szefem kuchni w takich restauracjach, jak „Weranda” czy „Herbarium” w Chomiąży Szlacheckiej. Panowie wpadli na pomysł zorganizowania męskich wieczorów pod hasłem „Męskie gotowanie”. Pan Tomasz prowadzi szkolenie, a po nim uczestnicy zasiadają do wspólnej kolacji, którą sami przygotowują pod okiem mistrza. A dania są godne największej wiedzy kulinarnej: zupa gulaszowa z daniela, dorada pieczona z borowikami, polędwica z daniela ze skorzonerą, grzybami schimei i soczewicą , siekany tatar wołowy, sałatka z rozbefem i sosem chrzanowym oraz steki z daniela. Degustacja oczywiście z dobrym winem, więc i wieczór udany. A nabyte zdolności kulinarne można zaprezentować swoim partnerkom w zaciszu domowym.

Zobacz również:

Zobacz zdjęcia najseksowniejszych  zawodniczek reprezentujących bydgoskie kluby >>>

Piękne sportsmenki z bydgoskich klubów [ZDJĘCIA]

Polub "Express" na Facebooku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!