1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. pexels/pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Truskawki to słodkie i soczyste owoce, które w swoim składzie zawierają bardzo dużo wody. Dodatkowo to bomby witaminowe. Taka niepozorna truskawka jest źródłem między innymi witamin: C, A, E i z grupy B.
Na kolejnych zdjęciach zobaczcie, przy jakich schorzeniach warto jeść truskawki >>>
2 z 12

fot. pexels/pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Truskawki zawierają łatwo przyswajalne cukry – glukozę i fruktozę dlatego mogą po nie sięgać osoby z cukrzycą.
3 z 12

fot. pexels/pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Truskawki też regulują trawienie i przyspieszają przemianę materii, dlatego sprawdza się dla osób chcących zredukować wagę.
4 z 12

fot. pexels/pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Truskawki korzystnie wpływają na układ krążenia, dlatego są dobry wyborem dla osób zmagających się z chorobami serca.