
10 produktów, które zabijają powoli. Nie jedz, a nie umrzesz
Pożywienie... bez niego nie żyjemy, ale nie wszystko w nim niesie życie. Istnieją produkty, których skład daleki jest od idealnego. We współczesnym świecie, w którym jedzenie sprowadza się często do zapełnienia żołądka, coraz częściej jemy coś, co zamiast energii potrzebnej do życia zawiera składniki sprowadzające na nas powolną śmierć. Oto 10 tych, których powinniśmy unikać... >>>
źródło: zdrowepasje.pl
Zobacz film: Dlaczego nie warto rezygnować z pieczywa w diecie?

Białe pieczywo
Białe pieczywo. Jego regularne spożywanie jest zabójcze dla zdrowia! Pozbawiane przemysłowo najcenniejszych wartości odżywczych. W rezultacie jest kalorią w czystej postaci, bez większej wartości.

Płatki śniadaniowe
Płatki śniadaniowe. Jesz, bo myślisz że są zdrowe. Tymczasem przekraczają one poziom glifosatu (szkodliwej substancji chemicznej). Dopuszczalna norma to 160 ppb. Wyniki badań Centrum Zdrowia Środowiskowego wykazały w próbkach kilkunastu marek od 300 do ponad 2000 ppb! Rakotwórczość na dobrym poziomie.

Parówki, kiełbasy, peklowana wołowina, konserwy mięsne, pasztety
Parówki, kiełbasy, peklowana wołowina, konserwy mięsne, pasztety... powodują raka. Nieprzetworzone mięsa należą do najbardziej kancerogennej grupy wyrobów. Obok w grupie sąsiadują z azbestem i tytoniem.