
To dzieje się z organizmem, gdy codziennie jesz parówki.
Zobacz, jak taka dieta wpływa na ludzki organizm i jakich parówek unikać >>>

Uwaga na nerki
Parówki są szpikowane chemią, która ma sprawić, że będą długo przydatne do spożycia. Parówki zawierają duże ilości soli (nawet do 2,5 grama w jednej parówce - gdy norma dzienna spożywania soli wynosi 5g!). nadmiar soli powoduje zatrzymanie wody w organizmie i szkodzi nerkom oraz układowi krwionośnemu,
Pamiętaj, że sól znajduje się także w innych produktach, które spożywamy w ciągu dnia.
Jedząc parówki, łatwo przedawkować sól. Parówek nie powinniśmy podawać dzieciom. Jeśli nasza pociecha jednak je lubi, wybierajmy takie, które mają w składzie co najmniej 95 procent mięsa i bardzo krótki termin przydatności do spożycia.
>>>

Narażasz się na rozwój miażdżycy i niewydolności serca
Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej mięso niskiej jakości, bogate w kwasy tłuszczowe. Ludzki organizm sam wytwarza takie kwasy, więc dostarczanie ich z żywnością prowadzi do ich przedawkowania. To z kolei prowadzi do wzrostu poziomu złego cholesterolu (LDL) w organizmie, zmian miażdżycowych, zwiększa ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca i zawału.
>>>

Pogarszasz stan zdrowia organów wewnętrznych
Parówki zawierają duże ilości tłuszczu zwierzęcego, który trudno się trawi przez ludzki organizm. Za metabolizowanie tłuszczów odpowiedzialna jest wątroba. Regularne spożywanie parówek bardzo ją obciąża, a to przekłada się na ogólne pogorszenie zdrowia organizmu. Dieta bogata w tłuszcze prowadzi do podwyższenia złego cholesterolu (LDL), a to prowadzi do zmian miażdżycowych.
>>>