
Niektóre produkty spożywcze nie tylko smakują lepiej, ale również są zdrowsze, gdy są przechowywane w temperaturze pokojowej.
Oto lista produktów, które nie muszą być przechowywane w lodówce - szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii.

Prostym sposobem na wydłużenie trwałości pomidorów jest trzymanie ich w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze pokojowej, gdzie utrzymają wilgoć.

W przeciwieństwie do w pełni dojrzałych awokado, które należy przechowywać w lodówce, niedojrzałe awokado należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Jak sprawdzić, czy awokado jest już dojrzałe? Jeśli można je delikatnie nacisnąć, znaczy, że jest gotowe do spożycia.

Podczas gdy niektóre ciasta należy przechowywać w lodówce, ciasta bez lukru i te z kremem lub polewą czekoladową (typu ganache) można przechowywać maksymalnie przez trzy dni w hermetycznym pojemniku na blacie.
Jeśli obawiasz się, że całe ciasto zepsuje się, zanim będziesz mógł je zjeść, pokrój je na małe plasterki i przechowuj w zamrażarce.