MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Brokuły, czosnek, fasolka szparagowa, chrzan, kapusta,...
fot. pixabay

Te warzywa mogą szkodzić zdrowiu. Uważaj na nowalijki - zobacz, kto i jakich warzyw powinien unikać

Brokuły, czosnek, fasolka szparagowa, chrzan, kapusta, kalafior, szparagi, jarmuż, brukselka

Osoby z mutacją genu CBS (organizm z taką dysfunkcją nie przetwarza siarki z żywności), nie powinny spożywać brokułów, czosnku, fasolki szparagowej, chrzanu, kapusty, kalafiora, brukselki, jarmużu czy szparagów. Te warzywa bogate są w siarkę, a jej nadmiar w organizmie zaburza prawidłowy stosunek magnezu do wapnia i obniża poziom serotoniny i dopaminy, powodując, że człowiek czuje się zmęczony, apatyczny i nieszczęśliwy.

Więcej informacji ►►►

Zobacz również

Puchar PZŻ w Krynicy Morskiej otwiera sezon regatowy

NOWE
Puchar PZŻ w Krynicy Morskiej otwiera sezon regatowy

Gdzie szukać zatrudnienia? Oto najnowszy pakiet propozycji z PUP

Gdzie szukać zatrudnienia? Oto najnowszy pakiet propozycji z PUP

Polecamy

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu