1 z 17
Przewijaj galerię w dół

fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jabłka są źródłem wielu witamin i minerałów, które są nam niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Sprawdź, dlaczego warto jeść jabłka.
2 z 17

fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jabłka zawierają w sobie dużo witaminy C, ale również witaminę A, B1, B2, B3, B5, B6, E, K oraz J. W jabłku znajdują się także duże ilości wapnia, żelaza, potasu, czy magnezu.
Zobacz, co dzieje się z organizmem, gdy jemy jabłka. Szczegóły na kolejnych slajdach >>>
3 z 17

fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Zawarta w jabłku witamina C wzmacnia naszą odporność oraz opóźnia proces starzenia się naszego organizmu.
4 z 17

fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Regularne jedzenie jabłek zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwory, szczególnie raka jelit, odbytu, piersi i prostaty.