1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Rzodkiewek nie powinny jeść osoby zmagające się z chorobami trzustki, wrzodami i zespołem jelita drażliwego. W ograniczonych ilościach mogą być spożywane przy kamicy fosforanowej.
Zobaczcie, a kto powinien włączyć rzodkiewki do diety. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Poza tym rzodkiewki zawierają sporo związków siarki, dlatego wzmocnią wypadające włosy i łamiące się paznokcie.
3 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Rzodkiewka sprawdzi się w dolegliwościach układu pokarmowego. Pobudza łaknienie i trawienie
4 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Wspomaga pracę wątroby, a także działa żółciotwórczo i żółciopędnie.