
Grejpfrut pobudza spalanie tłuszczów i przemianę materii. dzięki temu ma właściwości odchudzające. Oprócz tego zawiera pektynę, która poprawia pracę jelit, pomaga usunąć toksyny z organizmu oraz reguluje gospodarkę tłuszczową i węglowodanową.

Grejpfrut jest źródłem magnezu, wapnia, kwasu foliowego, żelaza, cynku, witamin z grupy B, potasu i fluoru. Spożycie owocu zmniejsza tkankę tłuszczową oraz ciśnienie krwi.

Kiwi zawiera niski indeks glikemiczny i dlatego wolniej uwalnia cukier we krwi. Owoc dostarcza błonnik do organizmu i jest źródłem wielu witamin i minerałów, m.in:
• sodu
• cynku
• wapnia
• fosforu
• witaminy C i B6
• żelaza

Papaja zawiera papainę, dzięki której ma działanie odchudzające. Dzięki niej owoc poprawia trawienie i przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i białek. Oczyszcza organizm z toksyn oraz pomaga przy zaparciach, wzdęciach i problemach z układem pokarmowym.