Tak na nasz organizm wpływają kiszonki. Kto nie powinien jeść kiszonej żywności?
Jedz i odchudzaj się
Po kiszonki warto sięgać, jeśli chcemy zgubić zbędne kilogramy. W czasie kwaszenia warzyw i owoców zmniejsza się zawartość cukru w produktach, przez co żywność staje się mniej kaloryczna. Jak wiadomo, warzywa i owoce są bogatym źródłem błonnika, a to w połączeniu z niską kalorycznością sprzyja odchudzaniu.
► Mówi się, że dieta oparta na kiszonkach jest najzdrowsza właśnie zimą. Jest w tym wiele racji. Zima bowiem to czas, kiedy wybór warzyw gruntowych na rynku jest bardzo ograniczony, a większość produktów przetworzonych zawiera substancje konserwujące i szkodliwą chemię. Dlatego sięgnięcie po domowe kiszonki to sposób na uzupełnienie braków witamin i minerałów w sposób naturalny, a przez co zdrowy.
Zobacz, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają kiszonki, jak i co kisić oraz kto nie powinien jeść kiszonek. Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń je gestem >>>