1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Pascha na Wielkanoc
Domowa pascha na Wielkanoc to rodzaj sernika na zimno, który jest kremowy, tłusty i po prostu rozpływa się w ustach. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.
2 z 8

fot. Anna Daniluk
Pascha na Wielkanoc. Etap 1
Do zrobienia paschy na Wielkanoc potrzebować będziesz tłustego twarogu Mazurski Smak, mascarpone Mlekpol, żółtka, cukier, bakalie, orzechy i ekstrakt waniliowy.
3 z 8

fot. Anna Daniluk
Pascha na Wielkanoc. Etap 2
Żółtka ubij z cukrem na kogel-mogel.
4 z 8

fot. Anna Daniluk
Pascha na Wielkanoc. Etap 3
Do ubitych żółtek w trakcie miksowania dodaj mascarpone i tłusty ser twarogowy. Następnie dodaj odcedzone i posiekane bakalie i wymieszaj. Na koniec dopraw ekstraktem waniliowym i wymieszaj z kawałkami czekolady.