Chrupiąca kaszanka z grilla. Wypróbuj przepis z podsmażoną cebulką Kaszanka to wyrób przypominający wyglądem kiełbasę, ale składa się ze spożywczej krwi wieprzowej, kaszy i ziół. Masa na kaszankę łączona jest z różnymi...
1 maja 2024, 9:03
Biała kiełbasa nie tylko na Wielkanoc. Jak wybrać najlepszą? Biała kiełbasa to tradycyjny element wielkanocnego stołu. Najczęściej jemy ją z żurkiem albo barszczem białym. Świetnie smakuje w połączeniu z ćwikłą, chrzanem...
1 kwietnia 2024, 8:03
Wyśmienite kotlety mielone idealne na obiad. Przepis prosto od Magdy Gessler Kotlety mielone to tradycyjna potrawa popularna w kuchni polskiej. Tradycyjne mielone podawane są z zasmażanymi buraczkami i purée ziemniaczanym. Jednak...
8 stycznia 2024, 13:30
Naprawdę dobry smalec domowy na kanapki. Sprawdź przepis z soczystym jabłkiem Domowy smalec to kaloryczna i aromatyczna przekąska, która świetnie smakuje z pajdą świeżego chleba. Tradycyjnie smalec przygotowywany jest ze słoniny...
18 października 2023, 15:14
Kotlety mielone z cukinią: oszczędny sposób na dietetyczny obiad Domowe kotlety mielone z cukinią to apetyczne danie nie tylko dla osób będących na diecie lub chcących przygotować w oszczędny sposób mięso dla całej rodziny....
16 października 2023, 14:30
Odkryj hit z PRL-u. Wypróbuj przepis na zapomniane podroby w śmietanie Cynaderki to popularne w czasach PRL-u danie z nerek. Właśnie wtedy na stołówkach i w barem mlecznych karmiono tym tanim gulaszem z podrobów. Często były...
5 lipca 2023, 10:47