
Chude mięso
Mięso jest źródłem dobrze przyswajalnego białka, kwasów tłuszczowych, a także składników mineralnych i witamin, takich jak: cynk, żelazo czy witaminy z grupy B. Pamiętajmy, że mięso czerwone nie może zastąpić w diecie mięsa białego i odwrotnie. Oba rodzaje powinny się znaleźć w naszej diecie.
>>>ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH<<<

Oliwa i awokado
Zawierają kwasy omega-3 oraz witaminę B6, które są prawdziwymi dopalaczami dla naszego serca. Odpowiadają za prawidłową gospodarkę tłuszczową organizmu i obniżają poziom cholesterolu. Podobne właściwości ma także siemię lniane. Awokado znacząco poprawia wchłanianie związków odżywczych.
>>>ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH<<<

Pełnoziarniste pieczywo i owsianka.
Zawierają frakcję błonnika rozpuszczalną w wodzie, która pomaga obniżać poziom złego cholesterolu we krwi. Błonnik rozpuszczalny wspomaga również pracę przewodu pokarmowego. Wybieraj ciemne pieczywo bez sztucznych dodatków oraz pyszną owsiankę.