To miejsce, w którym zatrzymuje się czas i zacierają się granice! Zajrzyjcie razem z nami do jedynego takiego Muzeum w Europie.
Rafał Godziemski tym razem nawiąże do swoich podróży i zaproponuje coś… z Indii. A towarzyszyć mu będzie Kanupriya Rawat, która także przybliży tajniki kuchni ze swoich rodzinnych stron.
Poznajcie więcej ciekawostek z tego miejsca i – jak zawsze – wyjątkowy przepis na pyszne danie!
Indyjskie danie wegetariańskie
Sos
- Biała cebula
- Czerwona cebula
- Łodyga selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- Kmin Rzymski CYKORIA
- Imbir CYKORIA
- Curry CYKORIA
- Łyżka musztardy sarepskiej OCETIX
- Garam masala
- Pasta curry
- Mleczko kokosowe
- Szklanka wody
- Pieprz czarny CYKORIA
- Sól CYKORIA
- Mrożony szpinak
- Świeży szpinak
- Limonka do dekoracji
- Gęsty jogurt
Dodatki
- Ryż
- Ser paneer lub twaróg
Placki
- Ciasto drożdżowe z mąki pszennej
- Olej do smażenia