Bez względu na to, czy urządzamy imprezę sylwestrową u siebie, wybieramy się w gości czy też spędzamy ten wieczór w rodzinnym, kameralnym gronie – warto przygotować coś specjalnego do zjedzenia. Z pomocą jak zwykle przychodzi nasz niezawodny mistrz kuchni. Przy okazji Rafał Godziemski przybliży też historię uroczystego witania nowego roku.

Kurczak na ketchupowym spodzie w sosie ogórkowo-kaparowym
Sos
- Ogórek kiszony PAWEKO
- Łyżka kaparów
- Mała cebula
- Łyżeczka musztardy
- Łyżka majonezu
- Odrobina słodkiej śmietany
- Pieprz cytrynowy CYKORIA
- Pieprz czarny mielony CYKORIA
- Słodka papryka CYKORIA
- Liście świeżego tymianku
Kurczak
- Olej do smażenia
- Filet z kurczaka
- Sól
- Przyprawa do kurczaka CYKORIA
- Pieprz czarny mielony CYKORIA
- Sok z cytryny
- Skórka z limonki
- Ketchup pikantny POLSKIE PRZETWORY
- 2 łyżki masła
- Odrobina słodkiej śmietanki
- Koperek
- Pomidor
- Pieprz kolorowy CYKORIA
Partnerem odcinka są:
Polskie Przetwory
Cykoria
Paweko