Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 3 - ODC 26. Kcynia, cz. 1

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Dziś gotujemy w holu dawnego dworca kolejowego w Kcyni. Sprawdźcie jak te historyczne wnętrza zainspirowały Rafała Godziemskiego!

Budynek od kilku lat jest siedzibą Towarzystwa Historycznego, które dba o to, aby panowała tu atmosfera z początków XX wieku. Poznając historię tego miejsca, nasz mistrz kuchni opowie też o dawnych początkach lubianego przez wszystkich… ketchupu! Czy wiecie, że ten słynny sos pojawił się w Polsce w 1928 roku?

Sprawdźcie jak można wykorzystać go w kolejnym przepisie:

SKŁADNIKI:

Okoń morski w sosie tysiąca wysp
- pół cebuli
- kiszony ogórek
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- ketchup POLSKIE PRZETWORY, 2 łyżki
- łyżka majonezu
- pieprz cytrynowy CYKORIA
- pieprz biały CYKORIA
- sok z cytryny
- kilka kromek chleba
- olej do smażenia
- łyżka masła
- koperek
- pieprz czarny CYKORIA
- cienkie plasterki okonia
- świeży ogórek do dekoracji

PARTNERZY:

Polskie Przetwory

Cykoria

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo

Materiał oryginalny: Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 3 - ODC 26. Kcynia, cz. 1 - Gazeta Pomorska