Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sabrina skończyła 56 lat! 37 lat temu kusiła biustem w teledysku "Boys (Summertime Love)". Tak dziś wygląda

OPRAC.:
Mikołaj Romanowski
Mikołaj Romanowski
W latach 80. XX wieku Europejczycy oszaleli na punkcie Sabriny, włoskiej piosenkarki, która swoim przebojem "Boys (SUmmertime Love)" podbiła listy przebojów. W teledysku Sabrina szalała w basenie, odziana w skąpe bikini, które przy podskokach odsłaniały jej bujny biust.  Teledysk można do dziś zobaczyć w streamingowych serwisach muzycznych. Na kolejnych slajdach galerii zobaczysz zdjęcia Sabriny, które udostępnia artystka w swoich mediach społecznościowych oraz fotki z występów w Polsce. Tak zmieniła się Sabrina od lat 80. XX wieku. Do teraz zachwyca doskonałą sylwetką oraz olśniewa urodą. Zobacz więcej zdjęć Sabriny >>>
W latach 80. XX wieku Europejczycy oszaleli na punkcie Sabriny, włoskiej piosenkarki, która swoim przebojem "Boys (SUmmertime Love)" podbiła listy przebojów. W teledysku Sabrina szalała w basenie, odziana w skąpe bikini, które przy podskokach odsłaniały jej bujny biust. Teledysk można do dziś zobaczyć w streamingowych serwisach muzycznych. Na kolejnych slajdach galerii zobaczysz zdjęcia Sabriny, które udostępnia artystka w swoich mediach społecznościowych oraz fotki z występów w Polsce. Tak zmieniła się Sabrina od lat 80. XX wieku. Do teraz zachwyca doskonałą sylwetką oraz olśniewa urodą. Zobacz więcej zdjęć Sabriny >>>print screen: YouTube
W latach 80. Europejczycy oszaleli na punkcie jej teledysku "Boys (Summertime Love)", w którym piękna Sabrina kusiła ciałem w skąpym bikini. 15 marca 2024 roku artystka skończyła 56 lat. Tak dziś wygląda. Zobaczcie zdjęcia Sabriny Salerno w naszej galerii - artystka jest jak wino - mimo upływu czasu wciąż olśniewa urodą i zachwyca sylwetką.

Sabrina Salerno przyszła na świat 15 marca 1968 roku w Genui, we Włoszech. Już jako młoda dziewczyna zwracała uwagę swoją nieprzeciętną urodą. W wieku 15 lat została wybrana na Miss Wybrzeża, a później w konkursie piękności Miss Ligurii zdobyła 10. miejsce. Gdy miała 18 lat, zadebiutowała jako prezenterka telewizyjna, a rok później wydała swój pierwszy singiel "Sexy Girl", który stał się hitem w Niemczech i we Włoszech.

Jej największym międzynarodowym przebojem okazał się singiel "Boys (Summertime Love)", który zdobył serca Europejczyków, głównie za sprawą chwytliwego refrenu. Kontrowersyjny teledysk, w którym Sabrina bawiła się w basenie w bikini, zyskał dużą popularność, szczególnie eksponując jej wdzięki.

Sabrina Salerno pojawiała się także w programach telewizyjnych, filmach oraz sztukach teatralnych. Za swoją rolę w filmie "Colori" otrzymała nagrodę na festiwalu filmowym w Salerno.

W latach 90. XX wieku regularnie występowała we włoskiej telewizji, biorąc udział w programie Rai Due Ricomincio da 2. W 2004 roku wyszła za mąż za Enrico Montiego, z którym ma syna, Luca Marię. W 2005 roku zagrała w niezależnym filmie "Colori", a jej rola ponownie została nagrodzona na festiwalu filmowym w Salerno. W sierpniu 2008 roku wystąpiła na Sopot Festival w ramach koncertu poświęconego muzyce lat 80., gdzie dzieliła scenę z takimi gwiazdami jak Samantha Fox, Sandra czy Thomas Anders z zespołu Modern Talking.

Zobacz zdjęcia Sabriny

Sabrina - dyskografia (za wikipedia.pl)

  • 1987: Sabrina
  • 1988: Something Special
  • 1988: Super Sabrina
  • 1989: Single Hits
  • 1990: Super Remix
  • 1991: Over the Pop
  • 1996: Maschio dove sei
  • 1999: A Flower's Broken
  • 2008: Erase/Rewind Official Remix

Sabrina - filmografia (za wikipedia.pl)

  • 1986: Ferragosto O.K. jako Guendalina

  • 1986: Professione vacanze jako Mia Star

  • 1986: Wielkie magazyny (Grandi magazzini) jako złodziejka ubrań

  • 1987: Le Foto di Gioia jako Sabrina

  • 1988: Festa di Capodanno

  • 1989: Fratelli d’Italia jako Michela Sauli

  • 1998: Jolly Blu jako Annabella

  • 1998: Trzej mężczyźni i pokojówka (Tutti gli uomini sono uguali) jako Vittoria

  • 2004: Colori

  • To może Cię zainteresować: Lena Góra jest utalentowaną aktorką, która dynamicznie rozwija swoją karierę na polskim rynku filmowym. Mimo swoich zaledwie 33 lat, zdobyła już uznanie za granicą, pracując na różnych planach filmowych. Widzowie mogą ją oglądać w w nowej produkcji TVP "Będziemy mieszkać razem". W serialu wcieliła w Basię Lipińską, która jest żoną Tadeusza, czyli Mikołaja Roznerskiego. Zobacz zdjęcia Leny Góry .

  • To może Cię zainteresować: Edyta Olszówka - tak wyglądała jako młodziutka dziewczyna. Na zdjęciach zachwycała urodą - zobacz fotografie!

od 7 lat
Wideo

Dzień pamięci - ZBRODNIA KATYŃSKA

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera