9 z 18

fot. pixabay.com
Owoce - uważaj na cytrusy
Nie jedz niedojrzałych i kwaśnych, np. pomarańczy, grejpfrutów, mandarynek, porzeczek, wiśni. Zalecane są dojrzałe i obrane ze skóry.
10 z 18

fot. Marcin Misiak
Produkty zbożowe
Jeśli źle się czujesz po pieczywie razowym i kaszy gruboziarnistej, np. gryczanej - nie jedz ich. Można jeść graham, jasne pieczywo, ryż, makaron, naturalne płatki zbożowe, kaszę manną i jęczmienną.
11 z 18

fot. pixabay.com
Ziemniaki
Unikaj tych smażonych (frytki, placki ziemniaczane) z dodatkami masła i śmietany, a także chipsów. Można jeść te przyrządzone na parze i gotowane, ale bez tłustych dodatków.
12 z 18

fot. pixabay.com
Jajka
Zakazane są smażone, z cebulką i tłustymi dodatkami tj. boczek, kiełbasa i majonez. Warto zamienić je na gotowane, omlety i jajecznicę na parze.