
Na Wielkanoc podaj pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem i orzechami. Na kolejnych zdjęciach galerii zobaczysz, jak krok po kroku przygotować ciasto. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Składniki:
Składniki na kruche ciasto:
- 300 g mąki tortowej,
- 200 g masła Łaciate,
- 3 ugotowane żółtka jaj,
- 1 całe jajko,
- 150 g cukru pudru,
- szczypta soli.
Składniki na masę do mazurka:
- kilka łyżek powideł śliwkowych,
- pół szklanki masy kajmakowej,
- 150 g czekolady deserowej,
- 6 łyżek mleka UHT Łaciate 3,2%
- łyżka masła Łaciate,
- płatki migdałów,
- kilka orzechów włoskich.

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 1
Mąkę, cukier puder i sól wymieszaj. Dodaj zimne, pokrojone w kostkę masło.

Mazurek kajmakowy z czekoladą. Krok 2
Następnie dodaj ugotowane żółtka jaj. Krótko wyrabiaj ciasto.