
Woda po gotowaniu jajek
Woda, w której gotujemy jajka, ma wiele składników odżywczych. Należy odstawić ją do całkowitego wystygnięcia, a następnie podlać nią grządki. Dzięki temu wzmacniamy pomidory o wapń, potas, a także inne składniki odżywcze.

Cukier
Na co dzień używamy go jako słodzika do kawy, ciast, deserów. I nie jest tajemnicą, że po nim czujemy przyrost energii. To samo może stać się z naszymi pomidorami, jeśli do wody wykorzystywanej do ich podlewania dodamy cukier. Dzięki niemu staną się słodsze, bardziej soczyste, a co najważniejsze - przestaną żółknąć!
>>>

Aby przygotować magiczną bombę cukrową dla pomidorów, wystarczą dwa składniki:
[lista]
[*]500 ml ciepłej wody
[*]1 łyżka stołowa cukru
[/lista]
Wlej wodę do miski, a następnie wsyp łyżkę cukru i dokładnie wymieszaj. Powstałą miksturę przelej do butelki lub konewki, a następnie podlej nią pomidory. Zaleca się robić to wtedy, kiedy ich skóra zaczyna się zaczerwieniać. Co ważne, cukrowy nawóz należy stosować z rozwagą. Aby narobił pożytku, a nie szkody, podlewaj nim pomidory tylko RAZ W MIESIĄCU. W innym przypadku, możesz przyciągnąć do uprawy... mrówki.