Na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o sprzedaż owoców, utrzymują się truskawki. Coraz więcej jest czereśni i tanieją młode warzywa. Nadal jest mnóstwo sadzonek kwiatów.
<!** Image 2 align=right alt="Image 151625" sub="Magda Gunerka z Dziennic od wielu lat sprzedaje na targowisku świeże warzywa / Fot. Renata Napierkowska ">Dojrzałe truskawki, które przed tygodniem kosztowały 4 złote, dziś można było kupić już za 2,50. Mniej dojrzałe owoce sprzedawcy oferowali po 3 zł, a za kobiałkę żądano 5 złotych. Wiele gospodyń domowych nie kupuje ogórków małosolnych lecz bierze się samodzielnie za kiszenie.
- Ogórki do zaprawy sprzedaję już od dłuższego czasu. Mam też potrzebne dodatki: chrzan, czosnek i koper - mówi sprzedawczyni i ogrodniczka, Magda Gunerka z Dziennic.
Potaniała fasolka szparagowa. (9 złotych za kilogram). Mimo że w pełni trwa sezon na szparagi, to ich ceny niewiele się zmieniają.(Ren)