9 z 13
2. Zagotować rosół, dodać buraczki i grubsze łodyżki,...
fot. pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne

2. Zagotować rosół, dodać buraczki i grubsze łodyżki, gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut, na umiarkowanym ogniu, do miękkości buraczków. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liście. Wywar ostudzić (np. w garnku z zimną wodą).


źródło: kwestia smaku

10 z 13
3. Do wywaru dodać kefir lub zsiadłe mleko, śmietanę, łyżkę...
fot. pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne

3. Do wywaru dodać kefir lub zsiadłe mleko, śmietanę, łyżkę posiekanego szczypiorku i łyżkę koperku, jednego obranego i pokrojonego w kosteczkę lub startego na tarce ogórka.


źródło: kwestia smaku

11 z 13
4. Doprawić startym czosnkiem, solą, pieprzem oraz octem....
fot. pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne

4. Doprawić startym czosnkiem, solą, pieprzem oraz octem. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Podawać z ugotowanymi jajkami, pozostałym startym obranym ogórkiem oraz młodymi ziemniakami. Pozostałą posiekaną zieleninę wykorzystać do dekoracji chłodnika i ziemniaków.

źródło: kwestia smaku

12 z 13
Tak wykonany chłodnik możemy podawać ze startym obranym...
fot. pixabay.com/zdjęcie ilustracyjne

Tak wykonany chłodnik możemy podawać ze startym obranym ogórkiem, ugotowanym jajkiem na twardo i młodymi, ugotowanymi ziemniaczkami. Smacznego!

źródło: kwestia smaku

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Zobacz również

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy