5 z 7
Do woreczka strunowego dodaj sól i zamknij woreczek...
fot. pixabay

Uważaj, żeby nie rozerwać woreczka!

Do woreczka strunowego dodaj sól i zamknij woreczek strunowy. Potrząsaj nim, by przyprawy równomiernie oblepiły ogórki. Rób to ostrożnie, by nie uszkodzić woreczka. Przebity nie będzie nadawał się do użytku!

6 z 7
Włóż woreczek z ogórkami do lodówki na 5-6 godzin, a...
fot. pixabay

Chrupiące robią się już po kilku godzinach!

Włóż woreczek z ogórkami do lodówki na 5-6 godzin, a następnie wyjmij i przetrzymuj go w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu przez 18-20 godzin. W tym czasie ogórki już będą gotowe do spożycia, ale proces fermentacji można wydłużyć do 48 godzin.

Ogórki małosolne według tradycyjnego przepisu gotowe są do spożycia po około 3 dniach.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Matura 2025: WOS rozszerzony. Mamy odpowiedzi i arkusz CKE

Matura 2025: WOS rozszerzony. Mamy odpowiedzi i arkusz CKE

Ostatnia debata kandydatów na prezydenta w TVP. Trwała aż 3 godz. 45 minut!

AKTUALIZACJA
Ostatnia debata kandydatów na prezydenta w TVP. Trwała aż 3 godz. 45 minut!

Polecamy

Matura 2025: WOS rozszerzony. Mamy odpowiedzi i arkusz CKE

Matura 2025: WOS rozszerzony. Mamy odpowiedzi i arkusz CKE

Ostatnia debata kandydatów na prezydenta w TVP. Trwała aż 3 godz. 45 minut!

AKTUALIZACJA
Ostatnia debata kandydatów na prezydenta w TVP. Trwała aż 3 godz. 45 minut!

Nocny pożar w Bydgoszczy. Z ogniem walczyło siedem zastępów straży - zdjęcia

Nocny pożar w Bydgoszczy. Z ogniem walczyło siedem zastępów straży - zdjęcia