MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Pożar składowiska odpadów. Strażacy walczą z ogniem - WIDEO

Pożar składowiska odpadów. Strażacy walczą z ogniem - WIDEO

Przy Wiejskim Domu Kultury w Wielowsi powstał kompleks rekreacyjny

Przy Wiejskim Domu Kultury w Wielowsi powstał kompleks rekreacyjny

Polecamy

Kosma Złotowski o pakcie migracyjnym: - Tylko chwilowo ulżymy Włochom czy Hiszpanom

Kosma Złotowski o pakcie migracyjnym: - Tylko chwilowo ulżymy Włochom czy Hiszpanom

Robert Biedroń w Bydgoszczy. Europoseł Lewicy mówił o bezpieczeństwie państwa

Robert Biedroń w Bydgoszczy. Europoseł Lewicy mówił o bezpieczeństwie państwa

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód