
Nadzienia do pączków
Odpowiednie nadzienie to sekret idealnych pączków!

Nadzienie do słodkich pączków
Najczęściej nadziewane są owocowymi dżemami, czekoladą lub advocatem. My jednak proponujemy wykorzystać krem budyniowy (idealnie kremowy i niezbyt słodki), bitą śmietanę (nakładaną po smażeniu pączków!), serek homogenizowany (smaczny i zdrowy), słony karmel (prawdziwy hit). Do nadzienia warto dorzucić orzechów laskowych czy pistacji, by nadać mu chrupkości i bardziej wyrazistego smaku.

Nadzienie mięsne do pączków
Można wykorzystać zarówno podsmażone mięso mielone, jak wędliny (szynki/kiełbasy). Warto dodać też odrobiny boczku, który sprawi, że nadzienie będzie bardziej soczyste, sprawdzi się też wątróbka. Nie zapomnijcie o odpowiednich przyprawach, które nadadzą pączkom wyrazistego smaku!

Nadzienie grzybowe do pączków
Do przygotowania nadzienia grzybowego pieczarki, boczniaki, czy borowiki doskonale się sprawdzą. Najlepsze będą grzyby świeże, jednak suszone także można wykorzystać - po uprzednim namoczeniu. Takie pączki możemy podawać zamiast pasztecików do barszczu lub innej zupy.