Oto część produktów, przed którymi w ostatnich miesiącach ostrzegał GIS. Ważność niektórych już minęła, ale nadal mogą znajdować się w Waszych zamrażalnikach. Warto zwrócić na to uwagę, gdy będziecie wyciągać produkty z dna szuflady przygotowując świąteczne potrawy. W galerii zamieszczamy zdjęcia oraz komunikat GIS (wraz z datą jego opublikowania). Sprawdźcie jakie partie znalazły się pod lupą Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Wśród produktów, przed którymi ostrzegały służby są między innymi mięso oraz przyprawy, w których wykryto salmonellę.
- Warto zapamiętać, że choć bakterie salmonelli zostają unieszkodliwione po poddaniu wysokiej temperaturze, to zawsze istnieje ryzyko zakażenia podczas przygotowywania żywności. Więcej na ten temat znajdziesz na tej stronie.
- Aktualne ostrzeżenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego możecie znaleźć na tej stronie.
Takie owoce mają najwięcej kalorii. Jeśli nie chcesz przytyć...
POLECAMY:
Zastanawialiście się kiedyś jaki alkohol może powodować, że kac następnego dnia jest mocniejszy? Niektórzy nie tylko się zastanawiali, ale i przeprowadzili badania naukowe na ten temat. Do jakich wniosków doszli? Whisky, rum, burbon, wódka, piwo, wino, szampan? Jaki alkohol może powodować większego kaca i dlaczego?
