
Miód rzepakowy
Ma właściwości detoksykacyjne, jest łagodny dla wątroby. To jeden z najpopularniejszych i najtańszych w Polsce rodzajów miodu. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością glukozy. Właśnie dlatego jest zalecany osobom przemęczonym, osłabionym, narażonym na duży wysiłek. Dostarcza łatwo przyswajalnej energii.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<

Miód ze spadzi iglastej
Posiada szerokie właściwości lecznicze - od dróg oddechowych, poprzez przewód pokarmowy, układ krwionośny, układ moczowy, do chorób skóry. Posiada także działanie regeneracyjne oraz bakteriobójcze. Miód ze spadzi iglastej nadaje się do wspierania leczenia gruźlicy i zapalenia płuc, w przewlekłych katarach, przy astmie.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<

Miód lipowy
Regularne spożywanie miodu lipowego wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga organizm w walce z infekcjami. Jest polecany w przeziębieniach i grypie. Zawiera sporo olejków eterycznych, dlatego skutecznie niszczy drobnoustroje, które podczas choroby zasiedlają drogi oddechowe.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<