3 z 34
Poprzednie
Następne
„Mali daykm - Dom mojej mamy”. Na warsztatach kuchni kurdyjskiej w Bydgoszczy w Aptece pod Łabędziem MOB
Pierwsza część cyklu kulinarnych warsztatów kuchni kurdyjskiej odbędzie się 22 stycznia pt. „Mali daykm - Dom mojej mamy” w Aptece pod Łabędziem MOB. - - Będzie można wysłuchać opowieści o kurdyjskim domu i rytmie posiłków w ciągu dnia, o celebrowaniu świąt, a także o istocie sumaku (nie myślcie, że naprawdę wiecie, co to za tajemnicza przyprawa), a także nauczyć się gotować kurdyjski bulgur, zupę z soczewicy i lepki deser, i zjeść to wszystko na czarodziejskim dywanie, pijąc po posiłku oryginalną herbatę - zapowiada kuratorka warsztatów Monika Kucia, która cały cykl warsztatów, towarzyszących wystawie MOB „Kurdystan. Oblicza trwania”, nazwała „Kuchnia bez pokoju”.