Przy zadbanym rynku niewielkiego Chrzanowa mieści się restauracja „Stare Mury”. Restaurację założył kilka lat temu Jacek. Wcześniej prowadził własną dużą firmę zatrudniającą 850 osób, a ponieważ jego firma świadczyła usługi na rzecz restauracji, któregoś dnia doszedł do wniosku, że sam chciałby mieć restaurację, dlatego nieźle prosperującą firmę zamienił na „Stare mury” w Chrzanowie.
Zła kondycja restauracji zmusiła właściciela do zaciągnięcia kredytów, żeby utrzymać lokal i pracowników. Co gorsza Jacek też nie ma pomysłu czym przyciągnąć gości, menu nie zmieniło się od lat. W Chrzanowie podobno królują pizza, kebab i zapiekanki, więc w „Starych murach” też obok barszczu z uszkami i innych tradycyjnych dań oczywiście są do wyboru różne pizze i panierowane filety z piersi kurczaka a’la amerykański fast food, które Jacek dołożył do swojej karty dań, bo podobno tego wymagają goście.
Kuchenne Rewolucje Stare Mury [OPINIE]
- Obsługa do wymiany. Gdy zadzwoniłam chcąc zarezerwować stolik usłyszałam, że zgodnie z podpisaną umową z Magdą Gessler nie wolno przyjmować rezerwacji. Poszłam więc następnego dnia licząc na pusty stolik. Był jeden, na którym stała tabliczka z rezerwacją! Gdy zapytałam dlaczego nie przyjęto mojej rezerwacji kelnerka zabrała tabliczkę i odpowiedziała, że ta rezerwacja była zrobiona już pół roku temu! Zaskakujące biorąc pod uwagę, jakie to miejsce było wtedy. Podziw dla " błyskotliwej " odpowiedzi, szkoda, że to zmyślone na poczekaniu. Mogliśmy zająć ten stolik, a gdy przyszły osoby, dla których stolik był zarezerwowany po krótkiej rozmowie z kelnerką na zewnątrz, usiadły przy stoliku właśnie zwolnionym. - Marta
- Jedzenie bardzo dobre, ale niestety obsługa bardzo słaba. Długo trzeba czekać i upominać się, że chce się złożyć zamówienie oraz o rachunek. Duży minus za to, że ludzie z zewnątrz cały czas przychodzą do toalety w restauracji, jest przez to spory ruch i nieprzyjemnie się je - Anna.
- Byłam dzisiaj z mężem na obiedzie. Śledź z musem morelowym obłęd, schab rozpływał się w ustach a pierogi z całymi truskawkami uzupełniły całość. Zdecydowanie polecam. Po kuchennych rewolucjach zmiana na duży plus - Karolina.
- Mogę tę restauracje polecić z czystym sumieniem, począwszy od śledzika petardy skończywszy na gulaszu wieprzowym z czipsem warzywnym - polecam - Robert.
- Byłem po Kuchennych Rewolucjach, jedzenie takie sobie, chciałem spróbować jeszcze raz, a że nie było miejsca w środku to poszedłem zamówić na ogródek, gdzie okazało się, że nie mogę zamówić dan z rewolucji, tylko pizze. Pytając Panią z obsługi dlaczego ja nie mogę zamówić dan z karty MG, a obok mnie przy stoliku inni ludzie kosztowali tych że dań, odpowiedziała "musieli przynieść sobie z konkurencji". Śmiech na sali, właściciele urządzają sobie prywatne - Dariusz.
- Zamówiliśmy pizzę w lokalu, na która czekaliśmy ponad 45 minut. Zamówiliśmy pizzę standardową - szynka, pieczarki, ser. Pieczarek prawie nie było, za to wszystko pływało w ogromnej warstwie sera, który miał chyba zamaskować brak pozostałych składników. Ohyda. Za takie "cudo" przyszło nam zapłacić 30 zł. Zdecydowanie nie polecam - Karolina
Kuchenne Rewolucje Stare Mury [MENU, OPINIE]
Dania główne
- Stek z antrykotu z frytkami i kompozycja sałat - 35 zł
- Cielęcina w sosie z borowików z puree ziemniaczanym i kompozycją sałat - 25 zł
- Polędwica wieprzowa w ziołach z sosem borowikowym, kluskami śląskimi i kompozycja sałat 25 zł
- „OLBRZYM”- schab panierowany z ziemniakami i kapustą zasmażaną 22 zł
- Kotlet „DIABELSKI”- schab zapiekany z salami, pieczarkami, ostrą papryką i serem, podany z opiekanymi ziemniakami i kompozycją sałat 20 zł
- Sznycel wołowo-wieprzowy z jajkiem sadzonym, ziemniakami i kompozycją sałat 20 zł
- Filet drobiowy pieczony w sosie śmietanowym z frytkami i marchewką tartą z jabłkiem 18 zł
- „ZBÓJ” - placek z tartych ziemniaków z sosem z mięsa wołowego 18 zł
Decha naszych przysmaków (dla 2 osób)
Barszcz solo x2, filet z kurczaka smażony na grillu x2, pierogi x8, panierowany ser - porcja, ziemniaczki opiekane, zestaw surówek 70 zł
Decha naszych przysmaków (dla 4 osób)
Tradycyjny schabowy x3, szaszłyk drobiowy x3, pierogi x16, placki ziemniaczane x8, opiekane ziemniaczki zestaw surówek 120 zł
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news