
Podczas tegorocznej edycji konkursu uczniowie przygotowywali: zupę rybną, klasyczny żurek, kujawską parzybrodę, zupę tajską, zupę wegańską oraz "dary lasu". Decyzją jury najlepszy okazał się zespół kulinarny z Kowalewa Pomorskiego. Zupę rybną na bazie wywaru z jesiotra przygotowali Julia Spieczyńska i Igor Gęstwa (na zdjęciu) z klasy 2a o profilu "technik żywienia i usług gastronomicznych" z Zespołu Szkół im. Lecha Wałęsy w Kowalewie Pomorskim.

Podczas tegorocznej edycji konkursu uczniowie przygotowywali: zupę rybną, klasyczny żurek, kujawską parzybrodę, zupę tajską, zupę wegańską oraz "dary lasu". Decyzją jury najlepszy okazał się zespół kulinarny z Kowalewa Pomorskiego. Zupę rybną na bazie wywaru z jesiotra przygotowali Julia Spieczyńska i Igor Gęstwa z klasy 2a o profilu "technik żywienia i usług gastronomicznych" z Zespołu Szkół im. Lecha Wałęsy w Kowalewie Pomorskim.

Podczas tegorocznej edycji konkursu uczniowie przygotowywali: zupę rybną, klasyczny żurek, kujawską parzybrodę, zupę tajską, zupę wegańską oraz "dary lasu". Decyzją jury najlepszy okazał się zespół kulinarny z Kowalewa Pomorskiego. Zupę rybną na bazie wywaru z jesiotra przygotowali Julia Spieczyńska i Igor Gęstwa z klasy 2a o profilu "technik żywienia i usług gastronomicznych" z Zespołu Szkół im. Lecha Wałęsy w Kowalewie Pomorskim.

Podczas tegorocznej edycji konkursu uczniowie przygotowywali: zupę rybną, klasyczny żurek, kujawską parzybrodę, zupę tajską, zupę wegańską oraz "dary lasu". Decyzją jury najlepszy okazał się zespół kulinarny z Kowalewa Pomorskiego. Zupę rybną na bazie wywaru z jesiotra przygotowali Julia Spieczyńska i Igor Gęstwa z klasy 2a o profilu "technik żywienia i usług gastronomicznych" z Zespołu Szkół im. Lecha Wałęsy w Kowalewie Pomorskim.