1 z 8
Następne
Karp na Wigilię - tak poprawisz smak ryby i pozbędziesz się posmaku mułu i zapachu stęchlizny
Tak kupisz świeżego karpia. Dzięki naszym wskazówkom poprawisz smak mięsa tej ryby
Zapach stęchlizny i posmak mułu pojawia się, jeśli karp hodowany był w nieodpowiednich warunkach: zanieczyszczonym zbiorniku, stawie, w którym było zbyt dużo ryb, stosowaniu nieodpowiedniej karmy... Mięso ryby z takiej hodowli może mieć nieapetyczny posmak i woń. Na szczęście, są sposoby, które pozwalają na przygotowanie tej ryby przed obróbką termiczną.
Dzięki tym informacjom pozbędziesz się nieprzyjemnego zapachu i smaku w mięsie karpia. Informacje i wskazówki zamieszczamy na kolejnych slajdach galerii. Podpowiadamy, jak przy zakupie ryby wybrać te, które hodowane były w odpowiednich warunkach. Z tymi radami kupisz świeżą rybę! ►