5 z 9

fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press
Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gęś umieszczamy w brytfannie
6 z 9

fot. Echodnia.pl
Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez pierwsze 15 minut. Następnie w temperaturze 160 stopni przez około cztery godziny
7 z 9

fot. Katarzyna Domagała Szymonek
Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem Kujawsko-Pomorskiego. Ten region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce
8 z 9

fot. Janusz Wójtowicz Polska Press
Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 - pielęgnuje naszą cerę i włosy, wzmacnia odporność organizmu, reguluje trawienie, uzupełnia minerały