5 z 9
Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i...
fot. Sławomir Kowalski archiwum Polska Press

Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gęś umieszczamy w brytfannie

6 z 9
Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w...
fot. Echodnia.pl

Jak wskazuje Magda Gessler, gęś faszerowaną pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez pierwsze 15 minut. Następnie w temperaturze 160 stopni przez około cztery godziny

7 z 9
Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem...
fot. Katarzyna Domagała Szymonek

Nieprzypadkowo gęsina stała się kulinarnym symbolem Kujawsko-Pomorskiego. Ten region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce

8 z 9
Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 -...
fot. Janusz Wójtowicz Polska Press

Gęsina jest źródłem białka, za sprawą witaminy B5 - pielęgnuje naszą cerę i włosy, wzmacnia odporność organizmu, reguluje trawienie, uzupełnia minerały

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Zobacz również

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04

„Bydgoscy Patrioci” zorganizowali wiec w obronie tradycyjnych wartości

„Bydgoscy Patrioci” zorganizowali wiec w obronie tradycyjnych wartości