
Ogórki
Mogą w tym zestawieniu zaskakiwać, ale ich ogromną zaletą jest nawilżanie. Ogórki, które w głównej mierze składają się z wody, sprawiają, że skóra jest dłużej nawilżona. Gdy komórki są nawodnione, łatwiej chronią się przed wolnymi rodnikami. Poza tym ogórki zawierają krzemionkę, która wchodzi w skład kolagenu.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<

Brokuły
W brokułach znajdziemy kwas alfa-liponowy ALA, który ma silne działanie antyoksydacyjne. Przeciwutleniacze nie tylko spowalniają proces starzenia, ale działają też „leczniczo” na słoneczne poparzenia. Zawiera też izotiocyjaniany, które zwalczają czynniki rakotwórcze prowadzące do raka, w tym skóry i piersi.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<

Marchewki
Zawarty w nich potas sprawia, że skóra jest gładka i jędrna, a witamina D zapobiega zmarszczkom, które mogą być ubocznym efektem opalania. Marchewka stosowana jako składnik ochronnych kremów do opalania, a także tych pielęgnujących pozwala dłużej cieszyć się opalenizną. Zmniejsza przebarwienia.