Dziś proponujemy talerz z przekąskami w meksykańskim stylu. O tym, jak je zrobić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.
Potrzebne składniki: tortilla, oliwki z czosnkiem, pietruszka, hummus, sałata, szczypiorek, pieprz.

Składniki do sosów:
- majonez,
- salsa meksykańska,
- szczypiorek,
- pesto,
- kapary.
W przepisie wykorzystaliśmy majonez i salsę marki Ocetix. Firma od ponad 60 lat produkuje doskonałej jakości produkty: majonez, musztardy, ocet i inne wyroby.
Kapary można przyrządzić na każdym grillu, w każdym ogródku. My mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.
Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.
Sprawdź pozostałe przepisy - przepisy na grilla 2023