https://expressbydgoski.pl
reklama

Czas na grill! Placki z ziemniaków i kiszonej kapusty podane z sałatką i korniszonami

Artykuł sponsorowany Serwis Grillowy
Wideo
od 16 lat
Sezon grillowy już za pasem, dlatego przygotowaliśmy dla Was serię wyjątkowych przepisów, dzięki którym zabłyśniecie na każdym przyjęciu w ogrodzie.

Grill to nie tylko kiełbasy, burgery czy steki. Przyrządzić na nim można też wiele potraw, które wcale – lub prawie wcale – nie zawierają mięsa, a i tak są pyszne! Przekonamy się o tym przyrządzając dziś grillowane placki z ziemniaków i kiszonej kapusty. O tym, jak je zrobić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.

Czas na grill! Placki z ziemniaków i kiszonej kapusty podane z sałatką i korniszonami

Składniki:

  • gotowane,
  • przetarte przez praskę ziemniaki,
  • szczypiorek,
  • kapusta kiszona,
  • sól,
  • pieprz,
  • tymianek,
  • jajko,
  • olej,
  • tymianek,
  • masło,
  • ser,
  • sałatka,
  • ogórek małosolny.

Kapustę i sałatkę otrzymaliśmy od firmy Paweko, producenta surówek, kiszonek, sałatek i innych przetworów z warzyw.

Grillowane placki z ziemniaków można przyrządzić na każdym grillu, w każdym ogródku. My mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.

Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.

Sprawdź pozostałe przepisy - przepisy na grilla 2023

Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski