Grill to nie tylko kiełbasy, burgery czy steki. Przyrządzić na nim można też wiele potraw, które wcale – lub prawie wcale – nie zawierają mięsa, a i tak są pyszne! Przekonamy się o tym przyrządzając dziś grillowane placki z ziemniaków i kiszonej kapusty. O tym, jak je zrobić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.

Składniki:
- gotowane,
- przetarte przez praskę ziemniaki,
- szczypiorek,
- kapusta kiszona,
- sól,
- pieprz,
- tymianek,
- jajko,
- olej,
- tymianek,
- masło,
- ser,
- sałatka,
- ogórek małosolny.
Kapustę i sałatkę otrzymaliśmy od firmy Paweko, producenta surówek, kiszonek, sałatek i innych przetworów z warzyw.
Grillowane placki z ziemniaków można przyrządzić na każdym grillu, w każdym ogródku. My mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.
Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.
Sprawdź pozostałe przepisy - przepisy na grilla 2023