
Dieta ma kluczowe znaczenie w profilaktyce choroby Alzheimera. Te badania amerykańskich naukowców wskazały, że spożywanie tych produktów zwiększa ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera o 74 procent. Ta żywność zawiera szkodliwe tłuszcze trans, które właśnie stanowią wysoki czynnik ryzyka.
Te produkty zawierają szkodliwe tłuszcze trans, a ich spożywanie wiąże się z ryzykiem rozwoju choroby Alzhemiera >>>

Istnieją liczne doniesienia naukowe, wskazujące na fakt, że częste spożywanie tłuszczów trans ma negatywny wpływ na zdrowie.
Tłuszcze trans znajdziemy między innymi w słodyczach, krakersach, słonych przekąskach, batonach, nadziewanych czekoladach, bombonierkach czy herbatnikach. Jakie jeszcze produkty zawierają duże ilości tłuszczów trans? >>>

Słodzone płatki śniadaniowe, słodzone jogurty owocowe i mrożonki.
>>>

Kebab oraz czerwone i przetworzone mięsa, parówki, konserwy, a także boczek, dania fast food, zupy w proszku i koncentraty zup.
>>>