13 z 15
12 potraw wigilijnych...
fot. ARC

12 potraw wigilijnych
KOMPOT Z SUSZU

Potrzebujesz:

20 dag suszonych śliwek (polskich wędzonych)
po 10 dag suszonych moreli, jabłek i fig
5 dag suszonych gruszek
pomarańcza
cytryna
kawałek kory cynamonu
5 goździków
miód

Przygotowanie:

Suszone owoce opłukać, osączyć i zalać przegotowaną wodą. Odstawić na 3–4 godziny.

Pomarańczę i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców. Wrzucić korę cynamonu i goździki.

Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. Doprawić miodem. Dobrze schłodzić i przelać do szklanej salaterki lub dzbanka.

Przepis pochodzi z portalu mojegotowanie.pl

14 z 15
12 potraw wigilijnych. KLIKAJ W ZDJĘCIA, ABY ZOBACZYĆ...

12 potraw wigilijnych. KLIKAJ W ZDJĘCIA, ABY ZOBACZYĆ PRZEPISY. Kolacja wigilijna: ona musi się udać!

Przeglądajcie przepisy na kolejnych kartach:

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Wiedzą wszystko o samorządzie terytorialnym. Uczniowie odebrali nagrody i wyróżnienia

Wiedzą wszystko o samorządzie terytorialnym. Uczniowie odebrali nagrody i wyróżnienia

Tak przedłużysz trwałość bzu w wazonie. Będzie zachwycać przez wiele dni

Tak przedłużysz trwałość bzu w wazonie. Będzie zachwycać przez wiele dni

Polecamy

Wiedzą wszystko o samorządzie terytorialnym. Uczniowie odebrali nagrody i wyróżnienia

Wiedzą wszystko o samorządzie terytorialnym. Uczniowie odebrali nagrody i wyróżnienia

"Staramy się być fair stosunku do uczelni publicznych i tego samego oczekujemy"

"Staramy się być fair stosunku do uczelni publicznych i tego samego oczekujemy"

Planujesz prace w ogrodzie? Zobacz, co radzi kalendarz księżycowy na maj 2025

Planujesz prace w ogrodzie? Zobacz, co radzi kalendarz księżycowy na maj 2025