![Zucchiolo, będące hybrydą ogórka i cukinii, łączy...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7c/a0/6673fee3e1562_o_large.jpg)
Zucchiolo - nowe warzywo na polskim rynku. Co to jest i jakie ma właściwości? Tak wpływa na zdrowie [1.07.2024 r.]
Takie właściwości ma zucchiolo
Zucchiolo, będące hybrydą ogórka i cukinii, łączy właściwości prozdrowotne obu tych warzyw. Oto niektóre z najważniejszych korzyści zdrowotnych:
► Niskokaloryczne: Zucchiolo ma niską zawartość kalorii, co czyni je idealnym składnikiem diety dla osób pragnących utrzymać zdrową wagę.
► Wysoka zawartość wody: Dzięki dużej zawartości wody, Zucchiolo pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu nawodnienia organizmu.
► Bogate w witaminy i minerały: Zucchiolo zawiera witaminy A, C, i K, a także minerały takie jak potas i magnez, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. witaminy A, C i K. Witamina A jest kluczowa dla zdrowia oczu, witamina C wspiera układ odpornościowy i działa jako antyoksydant, a witamina K jest niezbędna dla prawidłowego krzepnięcia krwi i zdrowia kości.
Zobacz więcej właściwości tego warzywa i poznaj trzy przepisy z zucchiolo >>>