MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej...
fot. wikipedia

To dzieje się z organizmem, gdy codziennie jesz parówki. Niektórzy muszą z nich zrezygnować!

Narażasz się na rozwój miażdżycy i niewydolności serca

Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej mięso niskiej jakości, bogate w kwasy tłuszczowe. Ludzki organizm sam wytwarza takie kwasy, więc dostarczanie ich z żywnością prowadzi do ich przedawkowania. To z kolei prowadzi do wzrostu poziomu złego cholesterolu (LDL) w organizmie, zmian miażdżycowych, zwiększa ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca i zawału.

>>>

Zobacz również

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Policjanci zatrzymali trzech oszustów działających metodą "na policjanta"

Policjanci zatrzymali trzech oszustów działających metodą "na policjanta"

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Wodniacki sezon w Kujawsko-Pomorskiem wydłuża się. Nasi ratownicy są już w gotowości

Wodniacki sezon w Kujawsko-Pomorskiem wydłuża się. Nasi ratownicy są już w gotowości