Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak zrobić purée z dyni?...
fot. Anna Daniluk

Tarta dyniowa na obiad. Szybki przepis na sycącą tartę dyniową. Zobacz przekąskę na jesienne dni

Purée z dyni

Jak zrobić purée z dyni?
Dynię np.: hokkaido należy umyć i pokroić w ćwiartki. Warzywo należy położyć na blasze z papierem do pieczenia i delikatnie polać olejem. Pokrojoną dynię należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°Celsjusza i piec przez około 20 minut. Dynia powinna się zarumienić i wyraźnie zmięknąć. Dynię należy wyjąć i zostawić do wystudzenia. Następnie należy je zmiksować blenderem ręcznym lub kielichowym na gładki przecier. Warto wiedzieć, że dynię hokkaido można jeść razem ze skórką. Jeśli przecier z dyni będzie zbyt gęsty, można dolać około 1/3 szklanki wody. Takie purée z dyni przyda się do zrobienia ciast, zup lub sosów.

Zobacz również

Horror w turnieju w Madrycie: Była partnerka Świątek padła nieprzytomna na korcie

Horror w turnieju w Madrycie: Była partnerka Świątek padła nieprzytomna na korcie

Nowoczesny tor MG Rally Park powstał w Zajączkowie. Robi wrażenie! [WIDEO]

Nowoczesny tor MG Rally Park powstał w Zajączkowie. Robi wrażenie! [WIDEO]

Polecamy

Doskonała dyspozycja mistrzów Europy. Obrońcy tytułu płyną na Węgrzech

Doskonała dyspozycja mistrzów Europy. Obrońcy tytułu płyną na Węgrzech

Bydgoszczanin w aferze agenturalnej służb rosyjskich. Jak zwerbowano Grzegorza D.?

Bydgoszczanin w aferze agenturalnej służb rosyjskich. Jak zwerbowano Grzegorza D.?

Bratobójczy pojedynek polskich klubów. Dla kogo Puchar Europy? Transmisja w TV

Bratobójczy pojedynek polskich klubów. Dla kogo Puchar Europy? Transmisja w TV