9 z 11
Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa...
fot. pixabay.com

Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa jest poddanie go obróbce termicznej. Temperatura w zamrażarce powinna wynosić minimum -18⁰C. Pamiętajmy też o tym, że mięso rozmrożone, nie powinno być ponownie zamrażane.

10 z 11
Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone"....
fot. pixabay.com

Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone".

Bardzo jasny kolor, dziurki na powierzchniach po igłach oraz nienaturalny błysk świadczą o tym, że świeżość mięsa została sztucznie przedłużona.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Polecamy

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy