
W dobie zdrowego odżywiania wielu z nas ograniczyło spożywanie chipsów. Tłuste, cienkie i wyjątkowo smaczne plastry ziemniaków to cos co każdy z nas zna, szczególnie przy domowych imprezach. Sprawdźcie najlepsze domowe chipsy! Już nigdy nie kupicie chipsów.
Sprawdźcie na kolejnych zdjęciach >>>

Na początek coś prostego, czyli chipsy z ziemniaków pokrojonych w cienkie plasterki, najlepiej do krojenie wykorzystać obieraczkę. Plasterki będą cieniutkie. Następnie pokrojone ziemniaczki do lodowatej wody, potem na ręcznik papierowy, osuszone oprószyć mąką ziemniaczaną i papryką ostrą lub słodką. I do piekarnika.

Kolejny pomysł na chipsy z ziemniaków. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy. Dodajemy ulubione przyprawy. Może to być bazylia, oregano, czosnek, papryka, pieprz. Ziemniaki wałkujemy cienko. Szklanką wykrawamy kółka. Układamy na blaszce do pieczenia.

Chipsy z buraków. Surowe buraki obieramy, cienko kroimy, oprószamy ulubionymi przyprawami i do piekarnika.