
Mało składników i pyszny smak jest tym, czego szukasz? Prosty przepis na deser z truskawkami zaprezentowała Magda Gessler.
Restauratorka w "Dzień Dobry TVN" zdradziła swój sekret na letni kisiel z owocami Przepis bardzo łatwo zrealizować, a przygotowanie deseru według tego planu gwarantuje piękny wygląd i jeszcze lepszy smak.
Jak zrobić go krok po kroku? Zobacz na kolejnych slajdach.

Składniki na kisiel Magdy Gessler:
- czerwone wino wytrawne
- skórka z cytryny i pomarańczy
- cukier lub cukier puder
- mąka ziemniaczana
- woda
- czerwone owoce, np. wiśnie, maliny, truskawki, żurawina
opcjonalnie: bita śmietana lub lody waniliowe.

Według przepisu Gessler wino wlewamy do garnka, dodajemy skórkę cytrynową i pomarańczową. Czekamy, aż się zagotuje. Dodajemy cukier lub cukier puder. Mieszamy.

Następnie do miski wsypujemy 5 łyżek mąki ziemniaczanej. Dolewamy wodę, mieszamy.