5 z 9
GOTOWANIE ZUPY BEZ SOLI TO BŁĄD...
fot. archiwum Polska Press/Pixabay

GOTOWANIE ZUPY BEZ SOLI TO BŁĄD
Do wody należy dodać sól. Nieposolona woda odbiera warzywom ich cenne składniki. Zamiast zwykłej soli, można użyć soli himalajskiej, która jest bogatym źródłem selenu, wapnia i cynku.

6 z 9
SKŁADNIKI NA ZUPĘ NALEŻY DODAWAĆ W ODPOWIEDNIEJ KOLEJNOŚCI...
fot. archiwum Polska Press/Pixabay

SKŁADNIKI NA ZUPĘ NALEŻY DODAWAĆ W ODPOWIEDNIEJ KOLEJNOŚCI
Przyrządzając zupę, należy pamiętać o odpowiedniej kolejności gotowania produktów. W pierwszej kolejności do garnka powinno trafić mięso lub ryby, następnie przyprawy a na końcu - warzywa.

7 z 9
ZBYT DŁUGIE GOTOWANIE TO BŁĄD...
fot. archiwum Polska Press/Pixabay

ZBYT DŁUGIE GOTOWANIE TO BŁĄD
Warzyw nie powinno się gotować zbyt długo, powinny być bardziej al dente, czyli lekko twarde. Dzięki temu zachowają więcej witamin a także pozostaną chrupiące i smaczniejsze.

8 z 9
NIE OBIERAJ WARZYW DO ZUPY...
fot. archiwum Polska Press/Pixabay

NIE OBIERAJ WARZYW DO ZUPY
Jeżeli planujemy zjeść oddzielnie warzywa z zupy, lepiej gotować je bez obierania. Po ugotowaniu obranie ich będzie łatwiejsze. Ponadto skórka chroni i zatrzymuje cenne składniki wewnątrz warzywa.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Nowe centrum logistyczne zapewni 600 miejsc pracy

Zobacz również

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta