
Niepróbowanie potraw
Nawet jeżeli robimy coś zgodnie z przepisem, nie zawsze będzie to smakować tak samo. Na smak potrawy ma wpływ wiele różnych czynników takich jak np. moc palnika czy jakość i świeżość użytych składników. Dlatego wszystkie dania należy spróbować i doprawiać po swojemu w razie potrzeby.

Nieprzestrzeganie zasad BHP, jakie powinny obowiązywać w kuchni:
- Zachowanie ostrożności w kontakcie z dużymi temperaturami. Używajmy do kontaktu z gorącymi powierzchniami (takimi jak garnki czy piekarnik), szmatki lub rękawic, które stłumią temperaturę, aby uniknąć niepotrzebnych poparzeń.
- Nie zostawiajmy rzeczy na gazie bez kontroli. Może mieć to fatalne skutki.
- Włączajmy/Wyłączajmy przyrządy elektryczne jak np. blender suchymi rękoma, w innym wypadku może dojść do zwarcia, a nawet do pożaru.

RZE200527KK_021.jpg
27.05.2020 rzeszow makarony polskie produkcja makaronu linia produkcyjna fot krzysztof kapica