9 z 10
Przede wszystkim nie wolno chować do zamrażarki żywności,...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Mrożenie zamrożonego wcześniej jedzenia

Przede wszystkim nie wolno chować do zamrażarki żywności, która już wcześniej była mrożona. W temperaturze pokojowej namnażają się szkodliwe drobnoustroje, które znikają podczas obróbki cieplnej. Bardzo niska temperatura może zaś przyczynić się do zachowania takich bakterii w jedzeniu. To z kolei zagraża zdrowiu. Warto zatem mrozić produkty w mniejszych porcjach.

Czytaj też:Oto oznaki, że jesz za mało!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Polecamy

Poznaliśmy Menedżerów Roku 2024 Województwa Śląskiego. Oni budują przyszłość regionu

TYLKO U NAS
Poznaliśmy Menedżerów Roku 2024 Województwa Śląskiego. Oni budują przyszłość regionu

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Polscy projektanci znowu zachwycili pomysłami. O tym hotelu mówią wszyscy

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta

Szósta edycja programu "Trenuj z wojskiem" w Bydgoszczy rozpoczęta